معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

۲۶ سال بدون شناسنامه | روایتی از مشکلات دختری که مادرش ایرانی است

  • کد خبر: ۳۸۲۳۵
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷
۲۶ سال بدون شناسنامه | روایتی از مشکلات دختری که مادرش ایرانی است
مادرش ایرانی و پدرش افغانستانی هستند؛ از ۱۸ سالگی برای گرفتن شناسنامه اقدام کرده و در ۲۶ سالگی توانسته شناسنامه بگیرد، او می‌گوید: روز‌هایی که شناسنامه در آینده من نقش داشت خبری از آن نبود.
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ هرچند که قانون اعطای تابعیت به فرزندانی که مادر ایرانی دارند، بعد از تصویب در مجلس برای اجرا توسط دولت ابلاغ شد، و روند ثبت نام اینترنتی از افرادی که مشمول این قانون می‌شوند آغاز شده است.
 
به گفته مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استان، پیش‌بینی می‌شود، نزدیک به ۵۰ هزار نفر در خراسان رضوی مشمول این قانون شوند.
 
 
اینکه این قانون بعد سال‌ها تصویب شد و حالا جمعیت زیادی از بچه‌هایی که مادر ایرانی دارند و به دلیل عدم وجود یا نقص در قانون نمی‌توانستند شناسنامه بگیرند، اتفاق بسیار خوبی است. حالا دیگر می‌توانند به وجود این قانون دلگرم باشند.
 
اما تا قبل از اینکه قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی تصویب شود، این جمعیت سرگردانی زیادی داشت که به روز نبودن قانون مهمترین دلیل این سرگردانی بود.
 
در گفت‌وگو با «خانم ز» که دوست نداشت نامش در این خبر نوشته شود، از سختی‌های او برای گرفتن شناسنامه پرسیدم، اینکه نداشتن شناسنامه چه مشکلاتی برای او داشته و حالا که شناسنامه دارد، زندگی چگونه است.
 

گرفتن شناسنامه ۸ سال طول کشید

خانم ز که پدری افغانستانی و مادری ایرانی دارد، او درباره دشواری‌های گرفتن شناسنامه می‌گوید: «از بچگی منتظر بودم تا ۱۸ ساله شوم که برای شناسنامه اقدام کنم. اما خبر نداشتم از ۱۸ سالگی که کار‌های اخذ شناسنامه را شروع کنم در ۲۶ سالگی آن را به من می‌دهند.»
 
وی ادامه داد: «هرچند که در سال‌های بعد این پروسه کوتاه‌تر شد، اما چه فایده، روز‌هایی که من به شناسنامه نیاز داشتم و وجودش در آینده من تاثیر زیادی داشت، شناسنامه‌ای در کار نبود.»
 
خانم ز که نمی‌داند خود را افغانستانی بداند یا ایرانی افزود: «من متولد ۱۳۷۰ هستم، یکی از خواهرانم ۱۳۶۸ به دنیا آمده و دیگری ۱۳۷۲، ما سه نفر همه باهم شناسنامه گرفتیم!»
 
از او می‌پرسم زندگی با شناسنامه چه فرقی با زندگی بدون شناسنامه برای تو داشت؟
 
خانم ز می‌گوید: «هیچ فرقی، شناسنامه‌ای که من باید از امکانات آن در ۱۸ سالگی استفاده می‌کردم، در ۲۶ سالگی دستم رسید! هویت من در ۲۶ سالگی شکل گرفته بود. نمی‌توانستم در این سن خودم را تغییر دهم.
من در دوره کارشناسی شاگرد ممتاز دانشگاه شدم، و می‌توانستم بدون کنکور وارد کارشناسی ارشد شوم. اما چون افغانستانی بودم نتوانستم از این امکان استفاده کنم.»
 
او که سال‌ها است در گلشهر زندگی می‌کند و با افغانستانی‌ها ارتباط نزدیکی دارد افزود: «من که تا ۲۶ سالگی افغانستانی بودم و بعد شناسنامه‌ام ایرانی شدم، چگونه می‌توانم افغانستانی بودنم را فراموش کنم؟»
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->